Składniki:
500 g wołowiny
500 g cielęciny
500 g wieprzowiny
500 g boczku surowego
500 g piersi z kurczaka
500 g wątróbki drobiowej
4 jaja
1 czerstwa kajzerka
1 cebula
włoszczyzna bez kapusty
kilka ziaren pieprzu
kilka ziaren jałowca
kilka ziaren ziela angielskiego
1 gałka muszkatołowa
sól
Do dekoracji:
plastry jaj ugotowanych na twardo
szczypiorek
kawałki papryki konserwowej
Wykonanie:
Wszystkie rodzaje mięsa (poza wątróbką) myjemy i zalewamy wodą, solimy, wkładamy liść laurowy i cebulę, gotujemy przez pół godziny. Dodajemy oczyszczone warzywa i gotujemy przez następne pół godziny. Wątróbkę kroimy, gotujemy oddzielnie. Wyjmujemy mięso z wywaru, studzimy, kroimy, mielimy trzykrotnie w maszynce (razem z wątróbką). Moczymy bułkę, odciskamy i przeciskamy przez maszynkę, do mięsnej masy wbijamy jaja, łączymy. Przyprawiamy zmielonymi ziarnami pieprzu, ziela angielskiego, jałowca oraz gałką muszkatołową. Całość wyrabiamy na jednolitą masę. Formę wykładamy papierem do pieczenia. Nakładamy masę mięsną, wyrównujemy powierzchnię. Pieczemy przez 1 ½ godziny w temperaturze 180°C. Przed podaniem dekorujemy plastrami jaj, szczypiorkiem i kawałkami papryki.
więcej tutaj
Subskrybuj:
Komentarze do posta (Atom)
Prosty przepis na pasztet domowy
Składniki: 500 g wołowiny 500 g cielęciny 500 g wieprzowiny 500 g boczku surowego 500 g pier...
-
W przypadku, gdy nasz lekarz prowadzący na przykład sam zachoruje lub jest na urlopie, lub nie przyjmuje w danym dniu możemy s...
-
Wprawdzie obecnie produkowane tabletki na odchudzanie są produktami bezpiecznymi, ze względu przede wszystkim na zawartość w z...
-
Składniki: 500 g wołowiny 500 g cielęciny 500 g wieprzowiny 500 g boczku surowego 500 g pier...
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz